تحقیقات دانش آموزی و دانشجویی منبع: masterdoc.ir

تحقیقات دانش آموزی و دانشجویی منبع: masterdoc.ir

تحقیقات دانش آموزی و دانشجویی منبع: masterdoc.ir

تحقیقات دانش آموزی و دانشجویی منبع: masterdoc.ir

تحقیق دفاع

تعریف دفاع:

تحقیق دفاع
از نظر لغوی: بدی و آزار را از خود یا دیگران دور کردن. وطن و ناموس خود را از دستبرد دشمن حفظ کردن
در یک تعریف: عبارت است از مقابله موجود زنده در برابر خطری که هستی او را تهدید می کند.
در تعریف دیگرک به مجموعه اقداماتی گفته می شود که انسان برای حفظ و حراست از حیات ، اعتقادات ، سرزمین و ... خود در برابر خطری که او را تهدید می کند انجام می دهد.
عکس العمل انسان در برابر خطر در ابتدا انسان با سنگ ، مخفی شدن ، استفاده از سلاح سرد( شمشیر و تیر و کمان) استفاده از سلاح گرم( اسلحه ، توپ ، تانک ) بود و به مرور با استفاده ازسلاح های میکروبی ، شیمیایی و هسته ای صورت گرفت .
 قرآن نیز در خصوص اهمیت دفاع اشارات خوب و روشنی داشته است . در سوره  حج  آیه 40 خداوند        می فرماید:  و اگر خداوند بعضی را به وسیله بعضی دیگر دفع نکرده بود ، دیرها، کلیساها، کنیسه ها و مسجد ها یی که نام خدا به فراوانی در آن برده می شود ، میران می شد.و در آیه 60 سوره انفال می فرماید : و اعدوالهم ما استطعتم من قوه و من رباط الخیل ترهبون به عدو الله و عدوکم؛ و هر آنچه می توانید از نیرو و اسب های ورزیده ( ساز و برگ جنگی) فراهم آورید تا  به وسیله  آن  ، دشمنان خدا و دشمنان خودتان را بترسانید.
در قانون اساسی نیز در خصوص موضوع دفاع اشاره شده : تقویت کامل بنیه دفاع ملی از طریق آموزش نظامی عمومی برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی و نظام اسلامی کشور ضروری است .
انواع دفاع:
دفاع آگاهانه  یا ارادی :
انسان به خاطر امتیازی که نسبت به موجودات زنده دارد با تغییر در روش خود و ابزار هایی که می سازد شیوه  دفاعی را تغییر می دهد و علت آن این است که انسان دارای اراده و اختیار است و با استفاده از عقل می تواند راه های مختلفی را در نظر بگیرد و بهترین ها را انتخاب کند.این دفاع هم در مورد امور مادی است و هم امور معنوی را شامل می شود.
دفاع غریزی یا ناآگاهانه :
دفاع حیوانات در هر زمان یکسان است و تغییری نمی کند و بصورت ناخود آگاه انجام می شود و در بین تمام موجودات مشترک است مانند فرار کردن، حمله و یا سر و صدا.
دلایل مهم شروع جنگ :
1)       طمع به خاک کشور دیگر و رسیدن به منافع مادی
2)      تحت تسلط قرار دادن کشورهای دیگر
3)     روحیه خود خواهی و قدرت طلبی حاکمان
آثار و نتایج دفاع:
1)حفظ سرزمین و حراست از ارزشهای جامعه
2) جلوگیری از ظلم و فساد تجاوزگران
3) سربلندی مردم و حفظ اعتبار کشور در مقابل جهانیان
4) جلوگیری از ایجاد نامنی در جامعه
تهاجم:
قـلمـرو اسـلام از دو طـریـق (نـظامى)  و (غیر نظامى)  ممکن است مورد هجوم دشمنان واقع شود. هجوم غیر نظامى آنان نیز در عرصه هاى گوناگون سیاسى ، اقتصادى و فرهنگى صورت مى پذیرد. از این رو، چگونگى دفاع در این موارد یکسان نخواهد بود.
در تـهاجم نظامى ، دفاع ، همگانى و به هر وسیله ممکن صورت مى گیرد. در تهاجم غیر نظامى نـیـز بـه مـقـتـضـاى نـوع آن در عـرصـه هـاى سـیـاسـى ، اقـتـصـادى یـا فـرهـنـگـى ، دفـاع ، شـکـل دیـگـرى بـه خـود مـى گـیـرد کـه مـسـائل آن بـه تفصیل خواهد آمد.
بـنابراین دفاع از حوزه اسلامى را مى توان به دو نوع (دفاع نظامى)  و (دفاع غیر نظامى)  تقسیم کرد.


دانلود فایل ورد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.